tisdag 20 april 2021

PHOTOJOURNALISM_IN TIME_TALES BY LIGHT_SIMON LISTER

The Umbrella Photographic Institute:Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene©Photo: Simon Lister



Simon Lister / Photographer

Simon Lister jobbar som  fotograf åt Unicef med ett stort projekt som pågått i flera år, om barnarbete i Tredje världen. Han deltog i den ursprungliga Netflix serien som producerades av Canon, Australien "Tales by Light". Där han dokumenterade livet för några av de mest utsatta barnen i, Bangladesh, Columbia, Indien, Bolivia, Centralafrika, Myanmar och Asien. 


Tales By Light

När jag inte är ute på fotouppdrag för Unicef, där jag är kontrakterad fotograf. Så är jag ljudingenjör och kreativ chef för Squeak e Clean Studios och på min fritid älskar jag att ta bilder och åka motorcyklar. Är gift och har tre underbara barn. Är från New Zeeland, och har flyttat till Sydney, Australien. varje år reser jag på äventyrliga resor till områden där turister normalt inte vågar. Jag älskar att utforska den orörda världen. Träffa människor från olika samhällsskikt och fånga vad som finns kvar av denna ständigt fantastiska krympande planet.

Trots, eller kanske som en produkt av hans omfattande erfarenhet inom reklam och filmindustrin, har Simon upptäckt en stor passion för att fånga och dela historier som är helt unika från hans egen erfarenhet av livet i hans hemländer i Australien och New Zeeland. han gör det genom sitt arbete inom fotografering och film. Under de senaste 13 åren har Simons passion tagit honom till några av de mest anmärkningsvärda och fascinerande platserna i världen. Han har tagit fantastiska fotografier och filmer i ett brett spektrum av länder som Indien, Marocko, Myanmar, Thailand, Vietnam, Bangladesh, Mocambique, Tanzania, Sydafrika, Laos, Baja, Mongoliet, Etiopien, Libanon, Mexiko och Europa och Nordamerika.

Simon har från första hand sett hur rörlig och ödmjuk den mänskliga anden kan vara och erkänner kraften i att kommunicera den genom visuell berättande. Han vill att andra runt om i världen ska vara lika rörda som han, av mänskligt liv och den värld vi lever i. Dessa resor har varit helt självfinansierade utan sponsring eller partners; de har varit pilgrimsfärder av passion, drivna av en ren hjärtlig kärlek och en uppriktig önskan att dela med sig av allt som han har bevittnat och upplevt.

Som sådan har UNICEF intresserat sig mycket för Simons arbete. Inte bara det unika och glädjen i fotografierna och filmerna som han tar, utan också dess betydelse och förmåga att framkalla förändringar över en global plattform.



















The Umbrella Photographic Institute:Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene©Photo: Simon Lister






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

_______________ PHOTOJOURNALISM_IN TIME __________

Street art and graffiti as an accepted art form Street art kom i början av 1970-talet, då började ungdomar i USA måla på väggar med sprayfär...