tisdag 12 april 2011

STREET SCENE_PHOTOJOURNALISM IN TIME

https://rgstreetblog.blogspot.com/

Street Scene fotoblogg startade 11/4 2011 och är en Global plattform och worldwide network för och med bilder och fotografer från hela världen. Det är ett bra instrument för fotografiska bilder i stadsmiljön. Att uppleva och få inspiration för denna foto konstform.

Gatufotografering är som att gå runt i en stor teater där det alltid spelas upp olika situationer och händelser som händer i en stadsmiljö.

En återspegling av de vanliga rutinerna i vardagen, platser som alla besöker varje dag. Gatan där du bor, många av dina favoritplatser.

Facebook_Street Scene_Group

Gatufotografer dokumenterar sanningen. Gatufotografering innebär uppmärksamhet på detaljer. Fotografen uppmärksammar ögonblick, händelser, moments som dyker upp i den dagliga stadsmiljön. Kameran är fotografens verktyg och ögon utåt i alla riktningar i samhället, där och när något händer. Fotografen råkar var på plats med sin kamera, fångar och dokumenterar händelser på en bråkdel av en sekund.

Fotografen fryser ett ögonblick, en bild som kommer att glömmas. Men kan plockas fram och upplevas på olika sätt om och om igen. En hel värld finns där ute av olika fotostunder. Lycka till med ditt fotograferande som är en väldigt fascinerande upplevelse.

MALMO_TODAY_SHOWROOM

Detta är Street scene photo gallery och forum om den urbana stadsmiljön runt om i världen . Så snälla om du har några bilder från din hemtrakt , eller bilder från platser där du varit , även gamla bilder som du har i gamla album som står och dammar i bokhyllan , ta chansen och låt andra få uppleva dina bilder . Skicka bilderna till denna e.mail adr. (robert.gust019@outlook.com ). Ej personliga bilder . Bilderna kommer att publiceras med fotografens namn eller om man så vill vara anonym . Bilderna kommer att vara copyright skyddade och inte användas utanför detta forum . Skriv gärna och berätta något om dina bilder eller hemmiljö i detta forum . Kan vara roligt att se hur andra har det i sin hemmiljö världen runt .        SÅ SNÄLLA SKICKA BILDER.

Photojournalism in Time startade 11/2 2021 och är det senaste webb verktyg inom Street Scene Worldwide photo group. Bildjournalistik är en särskild form av journalistik som skapar bilder för att berätta en nyhet. Nuförtiden är det vanligtvis bara stillbilder, i seriösa nyhetsrapporteringar, som åsyftas. Bildjournalistiken skiljer sig från andra närbesläktade grenar inom fotografin på följande. En bildjournalists vardag går ut på att ständigt anpassa sig och gilla läget. Fotografen ska kunna tänka nytt på en sekund och se sig om efter nya möjligheter inom de snäva ramar som begränsar uppdraget: att göra något visuellt intressant av en verklighet som inte är det, ofta under tidspress och inte sällan med relativt motvilliga modeller. Photojournalism in Time kommer att arbeta genom de riktlinjer som arbetats fram av : The Umbrella Photographic Institute:Images is subject to copyright/Sweden/Street Scene


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

_______________ PHOTOJOURNALISM_IN TIME __________

Street art and graffiti as an accepted art form Street art kom i början av 1970-talet, då började ungdomar i USA måla på väggar med sprayfär...